PRESS & MEDIA

All presskontakt bokas genom press@nordsvala.se med snabba mailsvar

160603 Pressrelease

 

 

NORDSVALA suddar ut gränser i sin första unisexkollektion

 

Nordsvala är det nya svenska varumärket som tar ställning till att inte behöva ta ställning. Hon lyfter även fram meänkieli, minoritetsspråket som talas i svenska och finska Tornedalen. Texter på meänkieli finns instansade på en del av Nordsvalas läderprodukter, som är gjorda av miljövänligt vegetabiliskt garvat läder. Grundaren av Nordsvala, Beatrice Svala ser första kollektion som släpps idag 3 juni som en kärleksförklaring till Tornedalen och ett land utan gränser.

 

Beatrice har fått inspirationen till den första kollektionen från sin hemlängtan till Tornedalen och även från renskötartraditionen som finns på Nordkalotten. Sedan 16 år tillbaka är hon bosatt i Höga kusten.

 

”Kärleken till ett land utan gränser, är det jag förhåller mig till. Inga gränser vad gäller hon eller han, inga gränser vad gäller länder och inte heller om du ska på fest eller till skogen!”

Så säger Beatrice Svala att hon vill lyfta fram designen och idén och sin första läderkollektion.

Hon säger att det viktigaste för hennes design och framställningen av det hon gör är hållbarhet och kvalitet. Lädret hon arbetar med kommer från det anrika Kero Leather i Sattajärvi i Pajala kommun. Design och produktionen står grundaren för själv i samarbete med Kero.

 

Med citat som ”Blod. Svett & Beckolja” vill hon lyfta fram känslan av naturen och sommaren på Nordkalotten, med en liten touch av humor.

Första kollektionen släpps idag i webshop på www.nordsvala.se och hos återförsäljare.

Pressbilder för web.

För högupplöst material kontaktas press@nordsvala.se

Foto Beatrice Svala

ALL RIGHTS RESERVED © NORDSVALA ™

INFO@NORDSVALA.SE